Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: C:\Website\plaatjes\logo.jpg
Welkom bij Autorijschool van Uden te Raalte.
 
Op deze pagina geven we u alle informatie die u nodig heeft om bij ons te komen lessen en zullen wij 
ervoor zorgen dat u uw rijbewijs voor de personenauto kunt halen.
 
We verzorgen ook:
- Opfriscursussen 
- Trainingen voor mensen met Rijangst
- Cursus Milieubewust rijden
 
Even in het kort
Je moet 16,5 jaar zijn om te beginnen met rijles. 
Je moet 16 jaar zijn om theorie examen te mogen doen. 
Je hoeft nog niet in het bezit te zijn van je theoriecertificaat om rijlessen te mogen volgen. 
Voordat je praktijk examen doet moet je wel geslaagd zijn voor je theorie. 
Het theorie certificaat is 1 jaar geldig.

Tijdstraject begeleid rijden 17 jarige (zie www.2todrive.nl)

Op 1 november 2011 is deze ingevoerd. Als begeleid rijden een positief effect heeft op de verkeersveiligheid kan het systeem een definitieve wettelijke status krijgen.

Deze invoeringsdatum betekent dat jongeren die op of na 1 november 17 jaar worden (dus geboren op of na 1 november 1994), kunnen meedoen met het experiment. Jongeren die op 1 november al 17 zijn, kunnen wel alvast beginnen met  rijlessen, maar pas praktijkexamen doen als ze 18 zijn.

Theorie-examen begeleid rijden

Jongeren kunnen vanaf 16 jaar zich inschrijven voor het theorie-examen bij het CBR. Bij het begeleid rijden zijn de exameneisen hetzelfde als de huidige examens. Geldigheidsduur theorie certificaat 1,5 jaar.

Rijlessen begeleid rijden

Jongeren kunnen vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen bij autorijschool van Uden.

Praktijkexamen begeleid rijden

Jongeren kunnen vanaf 17 jaar zich inschrijven voor het praktijkexamen bij het CBR. Om zich te kunnen inschrijven, moeten zij wel beschikken over een theoriecertificaat. Bij het begeleid rijden zijn de exameneisen hetzelfde als de huidige examens. Als jongeren vanaf 17 jaar slagen voor het examen, krijgen zij een gewoon rijbewijs.

Jongeren die slagen voor hun examen vragen bij de eigen gemeente het rijbewijs aan. De gemeente geeft het rijbewijs af als de jongere via www.2todrive.nl een begeleiderspas heeft aangevraagd en gekregen heeft . Op deze pas staan de namen van maximaal vijf personen die de bestuurder als zijn coaches heeft aangewezen. Een van deze personen moet bij het rijden in de auto zitten. Bij het rijden met een coach moeten jongeren zowel het behaalde rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.

Eisen bestuurder begeleid rijden

De bestuurder moet na het slagen voor het praktijkexamen tot zijn achttiende jaar:

Maximaal 5 begeleiders op 1 begeleiderspas

Jongeren vanaf 17 jaar kunnen maximaal 5 personen opgeven als begeleider. Deze begeleiders komen op 1 begeleiderspas te staan. Tot hun achttiende jaar mogen zij alleen autorijden als 1 van deze begeleiders naast hen zit.

Eisen begeleider begeleid rijden

Een begeleider: